Categorieën
Europa

Ploggen: 48 uur Amsterdam

[highlight] Ploggen, ik vind het stiekem een beetje een vies woord. Eigenlijk vind ‘k stiekem stiekem ook wel een beetje vies klinken. En toch gebruik ik het. Viezerik. Ploggen is het nieuwe bloggen, dat las ik ergens een aantal weken geleden. Maar wat is het nog? Wel, een samentrekking van het woord photo en bloggen. Je raadt het ondertussen vast wel: aan de hand van foto’s je verhaal brengen. En aangezien vooral Nederlanders hier al mee vertrokken zijn, doen we er ook eentje voor ons weekendje Amsterdam. Gezellig. [/highlight]

7u – Opstaan

Hier is geen bewijsmateriaal van. We zijn niet zo fotogeniek ’s morgens. Hop de auto in en op weg naar Amsterdam.

9u30 – Aankomst Amsterdam

Parkeren op de P+R Zuid aan het Olympisch Stadion. Zeker doen! Kost je 1 euro per 24u als je kunt aantonen dat je het openbaar vervoer hebt genomen. 1 freaking euro!

9u45 – Koffiepauze

Het is ochtend, dus koffie. En ontbijt. Breakfast is the most important meal of the day. Mocht geen groot filosoof het ooit gezegd hebben, dan wel mijn vrouw. Ontbijt eten we bij Anne & Max. Aangenaam plekje en superlekker ontbijt voor twee. Voor de koffie komt eerst even lekker sociaal wezen. Smartphones checken, zorgen dat onze analoge camera’s goed staan.

Amsterdam4

Daar is de koffie!

Amsterdam10

Mmmmm ontbijt. Met een eitje en vers geperst fruitsap.

Amsterdam11

11u – Westcord Fashion Hotel

Het Westcord Fashion Hotel ligt, zoals de naam doet vermoeden, in het Fashion Center. Een review van het hotel geschreven door hotel lover Dorien vind je hier op onze blog.

Amsterdam12

12u – Koffers gedropt, de stad in!

Via het Vondelpark raak je na een stevige wandeltocht in het centrum. Of je trekt je loopschoenen aan en traint voor de 10 Miles door een aantal rondjes te doen. Ieder zijn meug.

Amsterdam8

13u – Shop till you drop

Shoppen doe je in verschillende straatjes. Kom je tijdens het weekend hou dan de winkels op de Nieuwendijk en de Kalverstraat voor zondag. Spendeer je zaterdag aan de Negen Straatjes en de Haarlemerstraat waar je vet veel creatieve winkeltjes ziet met design, fashion en accessoires. Ook leuk, heel wat lekker eetplekjes.

15u – Foam, foto museum

Into fotografie? Breng dan zeker een bezoekje aan het Foam. Momenteel loopt er een overzichtstentoonstelling van William Klein. Volgens Cobra is hij: “één van de meest invloedrijkste fotografen van de twintigste eeuw. In de jaren vijftig schopte hij de wereld een geweten met zijn rauwe foto’s uit het straatbeeld van New York.”

Amsterdam15

Amsterdam16

16u – Vieruurtje

Spijtig genoeg zat Pancakes overvol en moesten we de zaak ernaast (waarvan de naam me ontsnapt). Maar wel lekker.

Amsterdam3

18u – Terug naar ’t hotel, even opfrissen

Stevig wandeling. Meute joggende mensen passeren. En genieten van ’t uitzicht.

Amsterdam9

Wachten op het vrouwtje

Amsterdam2

19u – Op naar The Movies

We hoorden superveel goeds over The Movies, de oudste nog in gebruik zijnde bioscoop in Amsterdam. Probleem: weinig plaats en dus snel uitverkocht. Dat mochten wij aan den lijve ondervinden. Tip dus: bestel je tickets op voorhand! Gelukkig was daar een lekker Indisch restaurant met pikant eten. Dat maakt toch wel iets goed.

Amsterdam1

21u – Door de stad slenteren

Avontuurlijke mensen kunnen er op dit moment voor kiezen om het Red Light District, aka De Walletjes te verkennen. Iets minder avontuurlijke mensen gaan terug naar hun hotel of gaan iets drinken in 1 van de leuke bars.

Zondag:

10u – Ontbijt

Een reviewtje hiervan volgt!

11u – Rijksmuseum

Een must bij een bezoek aan Amsterdam. Bestel je tickets op voorhand zodat je niet moet aanschuiven en maak de obligatoire foto van IAmsterdam. Omdat het moet ahja. Lees in het Rijksmuseum trouwens alle infokaartjes, er staat telkens een ton aan boeiende zaken op. Zo hoef je niet gewoon naar een schilderij te staren met het idee: ahja, hier is precies wel veel werk in gekropen. Toptip: installeer de Rijksmuseum app op je smartphone. Volledig gratis en je kunt er de hele tour van het museum mee doen. Cheap en educatief! Ohyeah!

Amsterdam7

Amsterdam6

14u – Vieruurtje maar dan gewoon 2 uur vroeger

Mmmmmm taart bij De Taart van m’n tante. Een beetje duur, maar wel njammie!

Amsterdam5

15u – Shoppeuh

Winkels in de grote winkelstraten zijn open. Dus gewoon gaan!

16u – Even rust. Gezond wezen.

Schulp, een Nederlands drankje met enkel Nederlands fruit in. Mocht je ze zien staan in een café, zeker kopen! Heerlijk gezond!

Amsterdam17

17u – Hutspot

Stond op de planning, maaaaaar niet meer geraakt. Hutspot is zeker een plek waar we volgende keer naartoe gaan.

Door Kenny

27 jaar, West-Vlaamse Gentenaar. Digital Director bij Shortcut. 99,9% online. Chaotisch, avontuurlijk. Kan absoluut geen kaart lezen.

1 reactie op “Ploggen: 48 uur Amsterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *